Wat is een weergave van grafeen en waarom het gonna be in flexibele smart-apparaten uit de toekomst

Gisteren, draaide een Chinese fabrikant wiens naam ons ontgaat een paar hoofden door aan te tonen van een beroeps- en volledig flexibele Android smartphone die maakt gebruik van een scherm van grafeen.De uitvinding wordt gevormd als een armband en heeft geen problemen inwikkeling zelf rond een lady's hand, bijvoorbeeld. Deze glimp van de functie eraan herinnerd dat toonaangevende smartphone makers al flexibele beeldschermen in massaproductie hebben, maar ze nog steeds kiezen om te integreren in de apparaten die absoluut plat en un-buigzaam zijn. Het leidde ook tot onze interesse in het nooit gezien in gebruik vóór stukje technologie dat het grafeen-display.

Wat is grafeen?

What's a graphene display and why it's going to be in flexible smart devices from the future

Grafeen is een laag pure koolstof. Op slechts een atoom dik, grafeen is de dunste, lichtste, de sterkste, de meest transparante, en meest warmte en elektriciteit-geleidend materiaal bekend aan wetenschappers. De ultieme super materiaal dat, vermengd met traditionele metalen en kunststof, kan de toekomst van, letterlijk, alles! Zoals koolstof de chemische basis voor alle bekende leven op aarde is en in overvloed gevonden, is grafeen gepland door Futurologen als een ecologische, duurzame oplossing voor een theoretisch onbeperkt aantal toepassingen.

Grafeen onderzoek heeft opgeleverd met name op het gebied van elektronica en biotechnologie, hoewel er nog werk te doen voordat het element kan worden geproduceerd in een veilige en rendabele manier. Met de ontwikkeling in deze richting gestaag vooruitgang geboekt sinds 2012, toen een belangrijke wetenschappelijke ontdekking een minder voorstelde toxische methode voor het verkrijgen van kwalitatief hoogwaardige grafeen, het is geen verrassing dat fabrikanten, samen met andere technologische ondernemingen worden weergegeven, zijn ook sterk geïnteresseerd in het materiaal.
Gisteren markeert de eerste keer dat we hebben gezien grafeen gebruikt in een flexibele smartphone scherm, op een manier die niet alleen het scherm, maar het hele apparaat volledig buigzaam maakt. Duidelijk, de toekomst van flexibele smart-apparaten die kunnen worden gedragen of experimenteerde met door slimme ontwerpers houdt de toepassing van grafeen, naast de al bekende plastic OLED technologie die wordt gebruikt door Apple, Samsung en LG voor hun smartphones en smartwatches. Dus is hier een informatieve blik op wat een grafeen-display nu, samen met haar twijfelachtig nabije toekomst is.

Wat een grafeen weergeven?

What's a graphene display and why it's going to be in flexible smart devices from the future
De eerste expositie van de flexibele grafeen (afgebeeld) was prototyped in September 2014 door twee of instellingen-de Universiteit van Cambridge grafeen Center en het VK stevige Plastic Logic. Het was een monochroom scherm, vergelijkbaar met die van e-lezers. De uitvinding lijkt misschien beperkt, maar het is een essentiële stap op weg naar de wearable en flexibele smart-apparaten die de toekomst in petto heeft.

Deze bijzondere weergave, en eventueel anderen die volgde – zoals op de Chinese smartphone zagen we gisteren – werkt volgens het principe van actieve matrix elektroforetisch. Het maakt gebruik van een elektrisch veld naar uitvoer afbeeldingen via herschikken deeltjes die in een oplossing. De laag van grafeen emulsie-verwerkte elektrode is gestort op een flexibele kunststof paneel en geëtst met elektrische circuits. Er is geen intrinsieke vereiste voor het gebruik van glazen bladen, waardoor grafeen displays zal niet onderworpen aan het soort effect schade door schermen met glas overdekt.

Bovendien, dit soort schermen moeten gemakkelijker te produceren dan flexibele OLED schermen, omdat haar backplane-laag met de elektriciteit die stroom levert voor herschikken weergave deeltjes – kan worden geproduceerd met behulp van een lage-temperatuur-proces (op onder 100 ° C/212 ° F), die opbrengst risico minimaliseert en maakt de productie minder arbeidsintensief. Echter smartphone grafeen displays zal waarschijnlijk het gebruik van elementen uit LCD en OLED-technologie om de aard van de kleuren en vernieuwingsfrequenties nodig voor een adequate gebruiker ervaring. Dit zal onvermijdelijk productie enigszins compliceren.

Ongeveer vijf maanden later, introduceerde onderzoekers van de Universiteit van Manchester en de Universiteit van Sheffield een semi-transparante, grafeen gebaseerde LED-scherm, die de basis vormt voor de flexibele grafeen displays die in de toekomst mobiele apparaten eindigen zal. Wordt slechts 10 tot 40 atomen dik, straalt het licht over het gehele oppervlak zonder de noodzaak van een achtergrondverlichting uit.

Wanneer kom grafeen schermen om smartphones?

We weten het niet! Voorlopig, is grafeen te duur om te worden gebruikt in grootschalige productie van touchscreen displays. En bovendien, er is veel werk gedaan moet worden voordat een grafeen scherm met een fijne LCD of OLED-scherm in termen van beeldkwaliteit concurreren kan. Daarom is de invoering ervan smartphone schermen meer kans om te beginnen op het niveau van de Aanraking scherm controllers.
In eind 2014, onderzoekers van de Universiteit van Surrey en Trinity College, ontwikkelde Dublin een "eenvoudige, schaalbare en goedkope methode voor het creëren van hybride elektroden door het combineren van grafeen (met de transparante en geleidende eigenschappen) en zilveren nanowires. Hun accomplishent is in het verminderen van de hoeveelheid nanowires moesten produceren een touch scherm laag meer dan 50 keer, dus het vereenvoudigen van het productieproces. Dit brouwsel kan vervangen de indium tin oxide laag technologie die momenteel in gebruik is, hoewel we nog te zien verschijnen in de apparaten van de consument.