Capacitieve Touch Panel Voordelen En Nadelen Inleiding

Capacitief Touch Panel Sensorscherm is een vierlaags samengesteld glas scherm, het glazen scherm van het binnenoppervlak en de sandwich bedekt met een laag geleidende laag, de buitenste laag is een dunne laag siliciumhoudende glazen beschermende laag. Wanneer we het scherm aanraken met de vinger op het sensorscherm, het elektrische veld van het lichaam en het aanraakscherm en het oppervlak van het aanraakscherm om een koppelingskondensator te vormen, voor de frequentiestroom, is de condensator een directe geleider, zodat de vingers Vanaf het contactpunt zuig een kleine stroom af Deze stroom stroomt uit de elektroden op de vier hoeken van het aanraakscherm en de stroom die door de vier elektroden stroomt is evenredig aan de afstand van de vinger naar de vier hoeken. De regelaar berekent de positie van het aanraakpunt door de vier huidige verhoudingen nauwkeurig te berekenen. In vergelijking met het traditionele resistieve aanraakscherm, zijn de capacitieve Touch Panel-voordelen de volgende aspecten:

1. Operation nieuwigheid. Capacitieve Touch Panel ondersteunt multi-touch, meer intuïtieve werking, meer plezier.

2, het is niet makkelijk om aan te raken. Aangezien het Capacitieve Touch Panel moet worden gevoeld aan het lichaam van de stroom, zal alleen het menselijk lichaam aan de werking ervan, met andere objecten, de aanraking niet raken, dus de basis om de mogelijkheid van valse aanraking te vermijden.

3. Hoge duurzaamheid. Vergeleken met het resistieve touchscreen, Capacitieve Touch Panel in het stof, water, slijtage en andere aspecten van een betere prestatie.

Zoals de huidige legitieme rode touchscreen technologie, Capacitieve Touch Panel, hoewel de interface met prachtige, multi-touch, alleen het menselijk lichaam en andere voordelen, maar tegelijkertijd heeft het ook de volgende tekortkomingen:

1. De nauwkeurigheid is niet hoog. Om technische redenen ontbreekt ook de nauwkeurigheid van de Capacitieve Touch Panel als het resistieve aanraakscherm. En kan alleen de vingers gebruiken om in te gaan, in het kleine scherm is het ook moeilijk om een complexere identificatie van handschriftinvoer te bereiken.

2. Beïnvloed door het milieu. Temperatuur en luchtvochtigheid en andere omgevingsfactoren veranderen, waardoor de capaciteit van het raamwerkpaneel onbeweeglijk of zelfs drijfvermogen kan veroorzaken. Zoals het gebruik van de gebruiker tegelijkertijd kan het lichaam dicht bij het scherm drijven, zelfs in de drukke menigte zal ook drift veroorzaken. Dit komt voornamelijk door het werkprincipe van de capacitieve Touch Panel-technologie, hoewel de vingers van de gebruiker dichterbij zijn, maar tegelijkertijd veel bij het scherm liggen, veel groter dan de vingers van het elektrische veld. Dit zal de aanraakpositie beïnvloeden oordelen.

3. Hoge kosten Bovendien zijn de huidige capacitieve touchscreen in het touchpad bevestigd aan de stappen van het LCD-scherm nog steeds een aantal technische problemen, de opbrengst is niet hoog, waardoor de kosten van het capacitieve touchscreen vrijwel worden verhoogd.