Grafeen maakt uw contactlenzen infrarood beelden te zien

Het klinkt als een spionage thriller, en kunt u infraroodbeelden, zolang je op een paar van contactlenzen. Onderzoekers aan de Universiteit van Michigan geworden hun bril een realiteit, met behulp van grafeen te ontwikkelen van nagels en middelgrote infrarood beeldsensoren zonder de noodzaak van omvangrijke koeling apparaten. Vanwege zijn kleine omvang, licht van gewicht, het kan worden geïntegreerd in de contactlenzen of mobiele telefoons, in het leger, veiligheid, medicijnen en andere gebieden hebben een breed scala van toepassingen.

De studie werd gepubliceerd in het tijdschrift Nature nanotechnologie. Infrarood golflengte tussen 760 nm tot 1 mm, is de golflengte dan rood licht van de meer dan zichtbaar, in de buurt van infrarood, middellange infrarood en ver infrarood drie soorten worden verdeeld. Zowel de IR en het ver infrarood sensoren hebben meestal om te werken bij zeer lage temperaturen. Chong (Zhaohui Zhong), assistent-professor van elektrotechniek en computerwetenschappen aan de Universiteit van Michigan en zijn team verbeterd het proces van het produceren van elektrische signalen van grafeen, het opzetten van een isolatielaag tussen twee grafeen vlokken met een elektrische stroom door.

Wanneer het licht de bovenste grafeen raakt, wordt het apparaat releases van elektronen en creëert een positief geladen gat. Vervolgens onder de quantum tunneling effect, elektronen passeren het midden isolerende laag en de onderkant van de laag van grafeen bereiken. Op dit punt, zal de positief geladen gaten nog op de bovenste grafeen produceren een elektrisch veld en beïnvloeden van de stroming van de lagere grafeen. Door het meten van de verandering van de huidige, kan de helderheid van het licht op de bovenste grafeen bestraald worden afgeleid. Chong zei de nieuwe methode eerst toegestaan de gevoeligheid van zowel de IR en ver-infrarood sensoren aan een nieuwe hoogte dat zou vergelijkbaar met een traditionele infrarode sensor die vereist een koel apparaat om uit te voeren.