Grafeen komt naar je toe

Auto gewichtsverlies

elektrische auto

En de huidige mensen in het leven van de meest gebruikte op het gebied van graphenes op het aantal verkeer. "Het stortgewicht van het grafeenpoeder is slechts 3 g / l, dat wil zeggen, een fles mineraalwater van 500 ml gevuld met grafeen weegt slechts 1,5 gram, maar grafeen is 200 keer sterker dan staal, de sterkte van het grootste materiaal." Li Xiaoming zei dat de eigenschappen van grafeen het tot een ideaal lichtgewicht gebied van transportmaterialen maken.

Gegevens tonen aan dat als de voertuiggewichtsvermindering van 10%, de brandstofefficiƫntie met 6% tot 8% kan worden verhoogd; auto voorbereiding kwaliteit voor elke vermindering van 100 kg, 100 km brandstofverbruik kan worden verminderd 0,3 tot 0,6 liter. Daarom is het essentieel om de economie van het voertuig te verbeteren door het gewicht van de carrosserie te verminderen door de grafeen modificatie behandeling. In termen van rijden, na het gewicht van de auto, zal de algehele versnelling van de auto aanzienlijk worden verbeterd, de gevoeligheid van de besturing wordt hoger, stabiliteit van de voertuigbesturing, geluid, trillingen en andere aspecten worden verbeterd.

In de autobanden heeft Sichuan University, State Key Laboratory van Polymer Materials Engineering onafhankelijk de eerste grafeenrubberbanden ter wereld ontwikkeld. Bovendien, het eerste vliegtuig dat het met grafeen versterkte vleugelmodelvliegtuig Prospero gebruikte in de Britse Farnborough International Airshow succesvolle vlucht; in 2016 op de Europese tentoonstelling van composietmaterialen, tentoongesteld een uitgerust met grafeen - polypropyleen composiet schroefbladen van de UAV, mechanische eigenschappen en thermische prestaties zijn verbeterd.

Energieopslag is het belangrijkste toepassingsgebied van grafeen. "Het uiterlijk van de grafeenbatterij om het concept 'groen leven, groene reis' te bereiken, leidt echt het groene leven. ' Chinese Academie van Wetenschappen, Shanxi steenkoolchemicaliƫn-assistent-onderzoeker Dr. Su Fangyuan zei dat grafeen wordt gebruikt in batterijproducten, zoals het huidige aantal steden. De straat is op de supercondensator nieuwe energiebus in gebruik. Supercondensator is een traditionele condensator en batterij tussen het elektrochemische energieopslagapparaat, in de buurt van de bus, elektronisch speelgoed, noodverlichting, voor zover het smart grid, elektriciteitscentrales hun plaats hebben, en de supercondensator. Het gebruikte materiaal is grafeen.

Op dit moment zijn veel elektrische voertuigen om lithium-ion batterij als de krachtbron, lithium batterij vanwege zijn eigen kenmerken van de oplaadtijd over het algemeen langer (2 tot 3 uur). Grafeen als een nano-geleidend additief, zijn innovatieve toepassingen in lithium kunnen de inwendige weerstand aanzienlijk verminderen, de oplaadsnelheid verbeteren, de laadtijd zal naar verwachting tot 1 uur verkorten. Onderzoekers naar reporters on-site demonstratie van grafeencondensatoren snelle opladingsexperimenten, de verslaggever zag een klein stukje grafeen geproduceerd door de batterijlading en ontlaad slechts tien seconden.

Tegelijkertijd kan het toevoegen van grafeen de batterij ook verminderen door verlies en hitte, de veiligheidsprestaties van de batterij verbeteren en tot op zekere hoogte de energiedichtheid van de batterij verbeteren, de kilometrage van de auto verhogen, de reisangst verlichten, voertuig verbeteren benutting.