Grafeen, buitengewoon dun magisch en meer

Grafeen is een soort eenlaagse lamellaire structuur samengesteld uit koolstofatomen. Het is het dunste en krachtigste tweedimensionale materiaal dat tot nu toe door mensen is ontdekt vanwege zijn sterke hardheid, buitengewone geleidbaarheid en uitstekend De translucentie, bekend als "het materiaal van de 21e eeuw veranderen". Vanwege de hoge bereidingskosten is de industriële toepassing van grafeen echter vertraagd. Poolse wetenschappers hebben onlangs de grafeenbereidingsmethode uitgevonden, zodat de industriële productie van grafeen mogelijk is.

Sinds de twee wetenschappers in het Verenigd Koninkrijk erin geslaagd zijn om de magische nanomaterialen van grafeen in 2004 te scheiden, zijn goedkope, hoogwaardige en grootschalige grafeenbereidingsmethoden het doelwit geworden van de wereldwijde industrie en onderzoekers. Momenteel zijn de gebruikelijke methoden voor de bereiding van grafeen de fysische stripmethode en de chemische depositiemethode. De eerste is het belangrijkste middel voor het verkrijgen van grafeen van hoge zuiverheid in het laboratorium. Het nadeel is dat het grafeen klein en groot is. Hoewel de chemische methode een groot oppervlak van grafeen kan produceren, maar de zuiverheid en kwaliteit zijn laag.

In de afgelopen jaren vordert het wetenschappelijk onderzoek naar grafeen snel en de industriële toepassing bevindt zich ook op de pijl. Er wordt voorspeld dat zodra de productie van grafeen, op het aanraakscherm, energieopslagbatterijen, sensoren, halfgeleiders, ruimtevaart, militaire, biomedische en andere gebieden ambitieus zal zijn, de volgende biljoen industrie zal worden. Enorme marktvooruitzichten, waardoor de wereld op hol geslagen onderzoek en ontwikkeling en investeringen hausse. Volgens onvolledige statistieken heeft wereldwijd in 2012 in totaal 3520 onderzoek gedaan naar octrooiaanvragen voor grafeen, maar de overgrote meerderheid daarvan is nog steeds niet buiten het laboratorium. Daarom kan de nieuwe grafeenvoorbereidingstechnologie uiteindelijk de mensheid ten goede komen, uiteindelijk hangt het af van het vermogen om met succes in de industriële productie te worden gebracht.