Grafeen heeft uitstekende mechanische eigenschappen

Grafeen is een twee-dimensionale honingraat carbon materiaal, opgebouwd uit koolstofatomen overeenkomstig de zeshoekige regeling. Koolstof en koolstof-atomen door de combinatie van sp2 hybride, de structuur is zeer stabiel. De bijzondere structuur van grafeen leidt tot de vele uitstekende eigenschappen. Grafeen is momenteel te vinden in de hardheid van het grootste materiaal, en heeft uitstekende mechanische eigenschappen, de theoretische oppervlakte van maximaal 2600 m2 / g, met uitstekende thermische geleidbaarheid, tot 3000W / (m · K). Daarnaast grafeen heeft ook goede geleidbaarheid. Bij kamertemperatuur, de mobiliteit van de elektron kan oplopen tot 20000cm 2 / (V · s).

Vanwege de uitstekende eigenschappen van grafeen overwegen de onderzoekers toe te voegen als een versterking om het materiaal van de matrix te verbeteren van de prestaties van het materiaal van de matrix. Het specifieke oppervlak van grafeen is vaak samengebracht, niet alleen vermindert de adsorptie-capaciteit echter ook invloed op de uitstekende prestaties van grafeen zelf, dus beïnvloeden de prestaties van grafeen versterkt composietmaterialen. Deze reünie is bovendien onomkeerbaar is, tenzij de toepassing van externe, zoals echografie en sterke krachten mengen, zodat gelijkmatig verspreid. Met het oog op een uitstekende grafeen versterkte composieten, hebben onderzoekers gedaan wat onderzoek bij het overwinnen van grafeen agglomeratie.

Een van de meest gebruikte methoden is om te oxideren grafiet en echografie te produceren uit-oxide grafiet, en vervolgens door chemische methode om de grafeen, de voorbereiding van grafeen tussen het bestaan van een sterke van der Waals force, gemakkelijk om te verzamelen in de oplossing. Een andere gemeenschappelijke methode is de grafeen in een organisch oplosmiddel of een waterige oplossing van een oppervlakteactieve stof te adsorberen de moleculaire of oppervlakteactieve stof moleculen gelijkmatig te verspreiden op het oppervlak van de grafeen, en het effect van de monolithische grafeen spreiding te bereiken. De mogelijkheid voor de remming van de agglomeratie van grafeen door fysieke of chemische modificatie is aangetoond, maar of de onzuiverheid geïntroduceerd tijdens de vorming van de samengestelde is van invloed op de eigenschappen van de samengestelde nog te worden bestudeerd.

Enkele oppervlakte wijzigingen en andere methoden kunnen ook worden gebruikt ter verbetering van de dispersibility van grafeen. Ter verbetering van de oppervlakte hechting van grafeen en koperen matrix, is het mogelijk de composiet materiaal waarin de grafeen is gelijkmatig verspreid in koper aan te schaffen. Het komt voor dat de grafeen uniform kan worden verspreid in de koperen matrix door de waarneming van het composietmateriaal. Jing gebruikt galluszuur met sterk reducerend vermogen als stabilisator en reducerende agent om te verkrijgen zeer dispergeerbare grafeen. Hun analyse is te wijten aan de vorming van π-π geconjugeerde interacties tussen de benzeenring structuur en de grafeen in de molecule, die is geadsorbeerd aan het oppervlak van de grafeen als stabilisator. Dit maakt de grafeen blad heeft een sterke negatieve lading, om te voorkomen dat de verdere accumulatie van grafeen samen om het te maken meer moeilijk te herenigen, om ervoor te zorgen dat het voorbereide grafeen heeft een hoge dispersie-prestaties.