Grafeen helpt om te voorkomen dat het staal roesten

Een Indiase onderzoeker en zijn partner de uitvinder van een nieuwe technologie die gebruikmaakt van grafeen om te voorkomen dat staal roesten.

Stalen roesten is een groot probleem in de automobielindustrie. Hoewel bedekt met verf, het is gemakkelijk om te krabben, en chroom wordt toegepast op de bumper. Het proces bestaat uit de toevoeging van giftige chemicaliƫn

U kunt dit probleem oplossen, ontwikkeld SUNY Buffalo chemie professor Sarbajit Banerjee en promovendus Robert Dennis een polymeer-samengestelde met grafeen

Grafeen is een laag van koolstof-atomen, heeft het hydrofobe en sterke elektrische geleidbaarheid. Deze eigenschappen kunt staal te verminderen de elektrochemische reactie van ijzer roesten van ijzer, terwijl het is blootgesteld aan water.

De twee onderzoekers toegevoegd de samengestelde coating een vernis, toegepast op staal, en het vervolgens ondergedompeld in zout water. In een typische winterklimaat, het mengsel van zout water en zout en sneeuw is anders en een auto ontmoetingen een auto, dus het is zeer effectief als een zeer slechte milieu alternatief.

In eerste instantie de gelakt plaatstaal overleefde alleen een paar dagen in pekel. Echter, door aanpassing van de concentratie en spreiding van de toegevoegde grafeen, Banerjee en Dennis kunt houden de lak in deze omgeving voor een maand.

Banerjee zei dat hij wil iets toevoegen aan de coating die detecteert wijzigingen in de pH van het water in de buurt van krassen en reageert met het water op een manier dat de zeehonden van de scheuren.

Hoewel deze technologie een lange weg van commercialisering is, zijn er ook enkele grote bedrijven in de ijzer-en staalindustrie belangstellen in deelneming aan de studie, met name de Tata Steel, dat al de Banerjee experiment heeft gefinancierd. De twee wetenschappers ook ontving $ 50.000 in subsidies uit de New York State Institute ter voorkoming van verontreiniging.

In een persbericht zei Banerjee dat de verf kan worden geproduceerd met behulp van bestaande apparatuur op een lokale staalbedrijf.

In tegenstelling tot zeswaardigchroom, die wordt gebruikt om de jas bumpers en sommige motoren, is grafeen niet-toxisch omdat het een koolstofatoom en niet het gebruik van sterke zuren vereist en veilig tijdens het hele proces is. Deze redenen maken grafeen een magische materiaal voor toekomstige elektronische componenten.