Grafeen plaat katalysator

De beperkingen van grafeen

1, de hoge kosten, de hoogste prijs bereikt 5.000 yuan/gram, in de industrie, "zwart goud," zei, dat is waarom de grafeen technologie spelers in principe Samsung, IBM, Intel en andere belangrijke redenen voor giants zijn.

2, grafeen technologie er zijn beperkingen, groei vereist strenge controlevoorwaarden.

3, kan niet bereiken voor grootschalige toepassingen.

De omvang van de markt van grafeen

Volgens China grafeen industrie alliance verwachting, de huidige globale jaarlijkse capaciteit van grafeen bereikt 100 ton, de komende vijf jaar tot tien jaar zal bereiken het niveau kiloton. In 2020, zal de omvang van de wereldwijde markt van grafeen hoger zijn dan 100 miljard yuan, die China goed voor 50% tot 80%, China zal zijn in de industrie globale grafeen spelen een leidende en de rol van de kern.

Grafeen hype pad

Grafeen speculatie wordt gekenmerkt door lange cyclus, het concept van meer technische doorbraken meer gemakkelijk gewilde. Zoals eens de grafeen transistors, grafeen ontzilting, grafeen batterijen, geweest over de middelen gunstig.

Van tijd tot tijd, ontstoken zo spoedig 2011, de kapitaalmarkt het grote enthousiasme voor grafeen. (2 000532) als gevolg van het grafeen bedrijf door de markt gerespecteerd bedrijf, de voorraad steeg meer dan 30% meer dan zes maanden, 2 jaar later, de markt verrekening van een nieuwe ronde van de aandelen van de aandelen van speculatie, dit meer gek, een en een half maanden koers van het aandeel bijna verdubbeld.

Periode, was het concept van grafeen tot stilstand gekomen, verdwenen. Maar in 2016, grafeen en vervolgens naar het vlees en aardappelen, de zekering is de oprichter van de zeldzame vermelding Huawei Ren Zhengfei in het interview grafeen, werd direct gebakken als de grote broer van de industrie aan het doorgeven van het signaal van de investeringen.

Voor dergelijke een belang in grafeen, naast industrie technologische doorbraken en andere goede, nieuwe materialen of graphene thema forums en bijeenkomsten, enz., ook een stimulans voor de plaat, die is in het grafeen duwen plaat in de tijd-geteste.