Grafeen speciale structuur

Grafeen is een twee-dimensionale honingraat carbon materiaal, samengesteld uit koolstof-atomen in zeshoekige regeling. Koolstof en koolstof-atomen door de combinatie van sp2 hybride, de structuur is zeer stabiel. De bijzondere structuur van grafeen leidt tot de vele uitstekende eigenschappen.

Grafeen is momenteel te vinden in de hardheid van het grootste materiaal, en heeft uitstekende mechanische eigenschappen, de theoretische oppervlakte van maximaal 2600 m2 / g, met uitstekende thermische geleidbaarheid, tot 3000W / (m · K). Daarnaast grafeen heeft ook goede geleidbaarheid. Bij kamertemperatuur, de mobiliteit van de elektron kan oplopen tot 20000cm 2 / (V · s).

Vanwege de uitstekende eigenschappen van grafeen overwegen de onderzoekers toe te voegen als een versterking om het materiaal van de matrix te verbeteren van de prestaties van het materiaal van de matrix.

Echter neiging de specifieke oppervlakte van grafeen om samen worden geperst, die niet alleen vermindert de adsorptie-capaciteit, maar ook invloed op de uitstekende prestaties van grafeen zelf, dus de prestaties van grafeen versterkte composieten te beïnvloeden. Deze reünie is bovendien onomkeerbaar is, tenzij de toepassing van externe, zoals echografie en sterke krachten mengen, zodat gelijkmatig verspreid. Met het oog op een uitstekende grafeen versterkte composieten, hebben onderzoekers gedaan wat onderzoek bij het overwinnen van de agglomeratie grafeen.

Een van de meest gebruikte methoden is de voorbereiding voor off-oxide graphite door geoxideerde grafiet en echografie en vervolgens chemisch verkleind naar grafeen. Er is een sterke van der Waals force tussen de grafeen bereid in deze methode en gemakkelijk te stapelen in de oplossing.

Een andere gemeenschappelijke methode is de grafeen in een organisch oplosmiddel of een waterige oplossing van een oppervlakteactieve stof te adsorberen de moleculaire of oppervlakteactieve stof moleculen gelijkmatig te verspreiden op het oppervlak van de grafeen, en om het effect van de monoklien grafeen door de klassieke weerzinwekkende geweld en de intermoleculaire kracht dispersie.

De mogelijkheid voor de remming van de agglomeratie van grafeen door fysieke of chemische modificatie is aangetoond, maar of de onzuiverheid geïntroduceerd tijdens de vorming van de samengestelde is van invloed op de eigenschappen van de samengestelde nog te worden bestudeerd. Enkele oppervlakte wijzigingen en andere methoden kunnen ook worden gebruikt ter verbetering van de dispersibility van grafeen.

Jiang door oppervlakte modificatie van grafeen, waardoor de interface tussen grafeen en koperen matrix, polystyreen in de koperen uniforme verstrooiing van het composietmateriaal. De morfologie van de composieten bleek te worden gelijkmatig verspreid in de koperen matrix.

Jing gebruikt galluszuur met sterk reducerend vermogen als stabilisator en reducerende agent om te verkrijgen van de hoge dispersibility van grafeen. Hun analyse is te wijten aan de vorming van π-π geconjugeerde interacties tussen de benzeenring structuur en de grafeen in de molecule, die is geadsorbeerd aan het oppervlak van de grafeen als stabilisator.

Dit maakt de grafeen blad heeft een sterke negatieve lading, om te voorkomen dat de verdere accumulatie van grafeen samen om het te maken meer moeilijk te herenigen, om ervoor te zorgen dat het voorbereide grafeen heeft een hoge dispersie-prestaties.

Via de bovenstaande test kan worden gezien, het materiaal of het proces kan worden gebruikt om grind gelijkmatig verspreide in de matrix, waardoor de verbetering van de prestaties van samengestelde materialen.