Overzicht van de voorbereiding van grafeen

Op dit moment zijn er vele methoden voor de bereiding van grafeen. Dit document is onderverdeeld in de fysische en chemische methoden.

1 fysieke methode voor de bereiding van grafeen

De fysieke methode is meestal gebaseerd op goedkope grafiet of uitgebreide grafiet als grondstof, door middel van mechanische strippen, richting epiphysees, vloeistof of gas directe methode ter voorbereiding van één of meerdere lagen grafeen strippen. Deze methoden zijn eenvoudig te verkrijgen van de grondstoffen, de werking is relatief eenvoudig, synthetische grafeen hoge zuiverheid, minder gebreken.

1.1 mechanisch strippen methode

Mechanische strippen of Microbewerking is een van de eenvoudigste manieren om rechtstreeks schil een grafeen vel uit een grotere kristal. Novoselovt et al. Succeeded in strippen en observeren enkelgelaagde grafeen van zeer gerichte pyrolytische grafiet met een zeer eenvoudige micromachined strippen methode in 2004, de onafhankelijke aanwezigheid van enkelgelaagde grafeen demonstreren. Het specifieke proces is als volgt: eerst gebruiken zuurstof plasma in de 1 mm dik zeer georiënteerde pyrolytische grafiet oppervlakte ion etching, wanneer het oppervlak etsen van 20 μm wijd en 2 μm diepe micro-sleuf, met fotoresist zal het op het glas-substraat is gelijmd, en dan scheuren tape herhaaldelijk is verwijderd met een transparante tape, en vervolgens de overtollige zeer georiënteerde pyrolytische grafiet wordt verwijderd en het glas-substraat met de microcapsules is geplaatst in de aceton oplossing voor ultrasone, en ten slotte de monokristallijne silicium wafer in de aceton oplosmiddel, het gebruik van van der Waals force of capillaire werking zullen een enkellaags van grafeen "verwijderen".

Echter, deze methode heeft een aantal nadelen, zoals de grootte van het verkregen product is niet makkelijk te controleren, een lang genoeg grafeen op een betrouwbare manier niet kunt voorbereiden, en daarom niet kan voldoen aan de industriële behoeften.

1.2 richting epifytische methode - kristalgroei

Peter W.Sutter et al. gebruikt zeldzame metalen ruthenium als de matrix van de groei, met behulp van de atomaire structuur van de matrix "soorten" uit grafeen. De C-atomen zijn eerste geïnfiltreerd in ruthenium bij 1150 ° C en vervolgens afgekoeld tot 850 ° C. Voordat de grote hoeveelheid koolstof-atomen worden geabsorbeerd, ze zweven op het oppervlak van de ruthenium, vorming van een monolithische koolstofatoom "eiland" op het oppervlak van het substraat, eiland "geleidelijk groeien, uiteindelijk uitgroeien tot een laag van volledige grafeen. Na de eerste laag dekkingsgraad van 80%, de tweede laag begon te groeien, de onderkant van de grafeen en de matrix er is een sterke wisselwerking tussen de tweede laag na de vorming van de voormalige laag en het substraat is bijna volledig gescheiden, verlaten alleen werd zwakke koppeling, dus een monolithische grafeen blad voorbereid. Echter de bladen van de grafeen geproduceerd door deze methode vaak ongelijk in dikte, en de hechting tussen grafeen en de matrix is van invloed op de eigenschappen van de vlokken bereid grafeen.

1.3 gasfase en gasfase directe methode strippen

Vloeibare fase en gasvormige directe strippen methode verwijst naar de directe vrijlating van grafiet of uitgebreide grafiet (EG) (meestal door snelle temperatuurstijging tot 1000 ° C boven het oppervlak van zuurstofhoudende groepen verwijderd te krijgen) toegevoegd aan een organisch oplosmiddel of water, met echografie, Verwarming of lucht stroom te produceren van een bepaalde concentratie van één of meerdere lagen grafeen oplossing. Coleman et al. Dispersed grafiet in N-methyl-pyrrolidon (NMP) op dezelfde wijze als vloeistof-fase peeling van koolstof nanobuisjes. De opbrengst van enkelgelaagde grafeen was 1% na 1 uur van echografie en langdurige echografie (462 h) zodat de grafeen concentratie van maximaal 1,2 mg/mL. Uit de resultaten blijkt dat de interactie tussen het oplosmiddel en de grafeen kunt de balans van de energie die nodig is te pellen uit de grafeen wanneer het oplosmiddel overeenkomt met de oppervlakte-energie van de grafeen en de oppervlaktespanning van de grafeen kan 40 ~ 50mJ / M2. Het effect van strippen graphite blad kan worden verbeterd door het effect van de luchtstroom. Janowska et al. uitgebreide grafiet gebruikt als grondstof en magnetron bestraling ter verbetering van de totale opbrengst van grafeen (~ 8%) met ammoniak als oplosmiddel. Grondige studies hebben aangetoond dat ammoniak geproduceerd door oplosmiddelen ontleding bij hoge temperaturen kan in het graphite blad doordringen en afschilferen van de grafiet wanneer de luchtdruk een bepaalde waarde genoeg boven te overwinnen van de van der Waals force tussen de grafiet platen.

Vanwege de goedkope grafiet of uitgebreide grafiet als grondstof houdt het voorbereidingsproces geen chemische verandering. Het opstellen van grafeen door vloeibare fase of gasfase directe methode strippen heeft de voordelen van lage kosten, eenvoudige bediening en hoge productkwaliteit, maar er is ook een monolithische grafeen opbrengst hoog, lamellair agglomeratie ernstig, moet verdere verwijderen de stabilisator en andere gebreken.