Shangdong Hengyu Making Graphene Banden

Sixth Element recently presented its “Horizon HD” tyre to the public at the GraphChina 2016 event in the People’s Republic
Sixth Element presenteerde onlangs zijn "Horizon HD" band aan het publiek tijdens het Event GraphChina 2016 in de Volksrepubliek

Graphene zei om de slijtage te verminderen met 25%

Shangdong Hengyu Technology is de meest recente bandenfabrikant geworden om aan te kondigen dat het banden maakt op basis van de Nobelprijswinnende materiaalgrafine. Andere bedrijven die grafen in banden gebruiken, zijn onder meer Fiets-Tyremaker Vitorria en snelgroeiende Chinese fabrikant Sentury Tire .

Volgens het bedrijf dat Hengyu leverde met Graphene (The Sixth Element Materials Technology), heeft Shangdong Hengyu "bandformuleringen" ontwikkeld die de bedrijven zeggen dat het positieve effect van grafene op de prestaties van banden blijkt.

Hengyu en Sixth Element rapporteren dat ze "een zeer kleine hoeveelheid" van Sixth Elements 'SE2430-grafene toevoegden aan de loopvlak samengestelde formuleringen. Als gevolg hiervan is het slijtage percentage naar verluidt gedaald met "meer dan 25 procent". Tegelijkertijd wordt er sprake van "meer dan verdubbeld" scheursterkte.

Sixth Element presenteerde onlangs de resulterende "Horizon HD" band aan het publiek bij het Event GraphChina 2016 in de Volksrepubliek.

Dus hoe dicht is dit product voor seriële productie? Volgens online nieuwsbronnen is het testen van de weg bijna voltooid en wordt de marketing van de grafene-verbeterd ingesteld om deze kant van Kerstmis 2016 te beginnen.

Zesde Element vestigt Europees bureau

De Sixth Element Materials Technology, die gevestigd is in Changzhou, China, is een fabrikant van grafenvlokken, grafeenoxide en aanverwante materialen. Deze worden gebruikt in een reeks toepassingen, waaronder: primerverf en anti-corrosie coatings, synthetische films en batterijen. Momenteel is er echter een focus op "coatings, polymeren (kunststoffen, composieten, vezels), rubberen en batterijen" en als u rubber zegt, bestaat dit natuurlijk ook van banden.

Het bedrijf heeft onlangs een verkoopkantoor in Europa geopend en heeft Bernhard Münzing een voormalig BASF- en Gelita-uitvoerend bestuurder aangesteld. Het doel van het nieuwe Europese kantoor van het zesde element is het ontwikkelen van zakelijke relaties en natuurlijk de verkoop met belangrijke vernieuwers in het Europa Midden-Pasen en Afrika. Inderdaad, het Europese kantoor wordt gezien als de eerste stap in het opzetten van een wereldwijd verkoop- en distributienetwerk - iets dat het bedrijf in de komende jaren wil bereiken.

Volgens Graphene-Info.com produceert het zesde element (T6E) momenteel 100 ton per jaar grafenvlokken en oxide bij zijn fabriek in Chengzhou, China. Dit wordt gevolgd door nieuwe pilootapparatuur die bij de firma Changzhou 110 ton per jaar grafenoxide en 55 ton per jaar respectievelijk grafen toevoegt. Deze plant is beschreven als "state of the art" en zeer geautomatiseerd ".

Daarnaast meldt Sixth Element dat het aan een tweede productie-installatie werkt, die 250 ton per jaar grafietoxide en 125 ton per jaar grafenvlokken zal hebben. De bouw van deze site is al goed aan de gang, met een tweede productielijn, die de totale capaciteit tot 250 ton per jaar grafenoxide 125 ton per jaar grafen brengt, die in augustus 2016 online komt.