De voordelen en nadelen van het capacitieve touchscreen

Capacitieve Touch Panel transmittance en helderheid is beter dan vierdraads resistieve scherm, natuurlijk, kan niet en oppervlak akoestische golf en vijf draad weerstand scherm vergeleken. Capacitieve schermreflecterende serieuze en capacitieve technologie van het vierlaags composiet touchscreen op de golflengte van de lichtoverdracht is niet uniform. Er is het probleem van kleurvervorming, door de reflectie van het licht tussen de lagen, maar ook de Beeld karakter vervaging.

Huidig: het capacitieve scherm in principe aan het menselijk lichaam als een condensatorelement van een gebruikte elektrode, wanneer er een geleider is in de buurt van de knooppunt met het ITO werkoppervlak dat voldoende capaciteit koppelt, is de stroomstroom voldoende om het capacitieve scherm te veroorzaken Verkeerde beweging.

Hoewel de capaciteitswaarde omgekeerd evenredig is aan de afstand tussen de polen, is deze evenredig aan het relatieve gebied en is ook gerelateerd aan de isolatiecoëfficiënt van het medium. Als het grotere oppervlak van de handpalm of handleiding dichterbij het kapasitiet scherm dan in contact komt dan kan het capacitieve scherm storing veroorzaken. Bij natte weer is deze situatie bijzonder ernstig, met de monitor handpalm dicht bij de monitor. 7 cm Of Binnen het lichaam dicht bij de monitor binnen 15 cm kan het capacitieve scherm storing veroorzaken. Een ander nadeel van het capacitieve scherm is dat het niet reageert bij het dragen van glove handen of met de hand niet-geleidende objecten, door het toevoegen van meer isolerende media.

Drift: Capacitief scherm is het belangrijkste nadeel is drijf: Als de omgevingstemperatuur, vochtigheid verandert, verandert het elektrische veld in de omgeving, waardoor het capacitieve schermdrift kan leiden tot onnauwkeurigheid. Bijvoorbeeld, de stijging van de displaytemperatuur zal leiden tot drift na het opstarten: de gebruiker raakt het scherm aan, terwijl de andere kant of de lichaamszijde dicht bij de monitordrift staat; Het capacitieve aanraakpaneel in de buurt van de grotere objecten beweegt, de gebruiker raakt aan of iemand ergens rond moet kijken (met inbegrip van het lichaam van de gebruiker), hoewel het capacitieve touchscreen van de verre, maar veel groter dan de vingerzone, direct van invloed is Locatie van de locatie van het scherm Bepaling.

Anders: theoretisch veel moeten lineaire relatie eigenlijk niet-lineair zijn, zoals: verschillend gewicht of verschillend niveau van vinger die de totale hoeveelheid stroom verschilt, is anders en de totale stroom verandert en vier substroom. De verandering van de Niet-lineaire relatie, het Capacitieve Touch Panel dat in dit vierhoekige aangepaste polaire coördinatensysteem wordt gebruikt, heeft geen coördinaten op de oorsprong, na de drift kan de controller niet detecteren en herstellen, en nadat 4 A / D is voltooid door de vier De waarde Van de splitstroom naar het aanraakpunt in het Cartesian coordinate systeem op de X, Y coördinatiewaarde van het berekeningsproces is complex. Aangezien er geen oorsprong is, is het drijfvermogen van het capacitieve scherm cumulatief, en bij de werkplaats is vaak een kalibratie nodig. Capacitieve Touch Panel Het buitenste siliciumhoudende glas beschermt het glas tegen krassen, maar de angst of harde voorwerpen percussie, een klein gat uitschakelen, zal de mezzanine ITO pijn doen, of het de mezzanine ITO doet pijn of het transportproces letsel installeren. Het binnenoppervlak Van de ITO-laag kan het capacitieve scherm niet goed werken.