De toepassing van grafenpoeder is gediversifieerd

De komende vijf jaar zullen de grafenpoeierprijzen blijven dalen in 2020, de grafenpoeierprijzen zullen dalen tot 50.000 yuan / ton, de overeenkomstige lithiumbatterijruimte grafeenpoeder marktgrootte zal meer dan 1,1 miljard bedragen.

De toepassing van grafenpoeder in lithiumionbatterij is gediversifieerd en er zijn drie hoofdtoepassingen die worden gebruikt als positief en negatief elektrode geleidend additief, gebruikt in koperen folie of aluminium functionele coating en als elektrode materiaal. Het is commercieel gebruikt als een geleidend additief in het kathodemateriaal om de elektrische geleidbaarheid van het elektrodemateriaal te verbeteren, om de vergrotingsprestatie en het levensduur van de cyclus te verbeteren.

grafenpoeder op het gebied van lithiumbatterijen wordt voornamelijk gebruikt als geleidend middelgrafijne poeder equivalent aan de katalysator. Volgens het gewichtspercentage is het kathodemateriaal grafene 1% - 2% (voornamelijk ongeveer 1%), als het kathodemateriaal met lithium ijzerfosfaat, de grafeen ongeveer 2% bedroeg, het gebruik van grafenpoeder, de prijsverhoging aanzienlijk Betere seks, opladen en lossen sneller.

Bij de toepassing van lithiumbatterijelektrode materialen, grafenpoeder anode materiaal voornamelijk grafen poeder composiet materialen. Grafiet wordt nu veel gebruikt in lithiumbatterij anode materiaal. Grafiet heeft een kristallijn gelaagde structuur, makkelijke lithiumionen die zijn ingebed in de vorming van tussenlaagverbinding LiC6, is een stabiele prestatie van het anodemateriaal, maar de theoretische capaciteit ervan is onvoldoende, waardoor de batterijcapaciteit wordt beperkt.

Gips heeft een unieke tweedimensionale honingraatkristalstructuur met een hoog specifiek oppervlak en dragermobiliteit. In het lithium is een groot voordeel, dat wil zeggen, lithiumionen in het proces om de omkeerbare sterkte omkeren, waardoor de capaciteitsverliescyclus wordt verminderd. de Kulun-efficiƫntie en cycluscapaciteit van de batterij. grafene poeder kan verder worden bereid in een silicium-koolstof composiet anode materiaal, de lading en afvoer prestatie opnieuw om een stap te verbeteren. Door de beperkingen van de applicatietechnologie is het huidige gebrek aan stabiliteit van het gebruik van grafische poeder lithiumbatterij anode materiaal, de permeabiliteit van de anodemateriaal van grafenpoeder lithiumbatterij nog steeds zeer laag.

Met de snelle groei van de nieuwe energievoertuigproductie is de lithiumbatterijmarkt met energieopslag geleidelijk aan begonnen, het verbruik van lithiumbatterijen stabiele groei zal de marktvraag naar lithiumbatterijen ook een snelle toename van het momentum stimuleren om de uitbreiding van de lithiumbatterijcapaciteit te stimuleren, wordt verwacht door 2020, Lithium batterij jaarlijkse productie kan 170GWH bereiken.

Met de marktprestaties van lithium batterijen blijven verbeteren, grafene poeder lithium batterij op het gebied van applicatie technologie om geleidelijk te upgraden, zal grafene in lithium batterijen ook geleidelijk toenemen. Naar 5% van de inhoud van de grafeen om het 2020-lithiumbatterijgebied te beoordelen dat overeenstemt met de vraag naar meer dan 20.000 ton grafeen.

Investeringsadviseur industrie onderzoekscentrum dat 2016-2017 de toepassing van grafene poeder op het gebied van lithium batterij exploratie periode, de totale marktpenetratie is relatief laag is deze fase van de groei van de industrie is vooral veroorzaakt door de snelle groei van nieuwe energie voertuigen bracht lithium batterij capaciteit uitbreiding.

2017 jaar later kan de nieuwe energievoertuigbeleidsomgeving veranderen. De overheid om de subsidies voor nieuwe energievoertuigen te annuleren is een hoogstwaarschijnlijke gebeurtenis, zodat de productiecapaciteit van lithiumbatterijen zal fluctueren, langzame groei. Deze fase van grafenpoeder voor de technische omstandigheden van lithiumbatterijanodematerialen is echter volwassen, grafen op het gebied van lithiumbatterijpenetratie neemt snel toe, de snelle uitbreiding van de marktgrootte, de marktgroei wordt voornamelijk door technologie gedreven.

2015 grafenpoeierprijzen ten opzichte van de daling van 2011 van meer dan 90%, voorspelde de investeringsadviseur industrie onderzoekscentrum dat de volgende vijf jaar de grafiekprijsprijzen zullen blijven dalen in 2020, de grafenpoeierprijzen zullen dalen tot 50.000 yuan / ton, de overeenkomstige lithium batterij veld grafen poeder markt grootte zal meer dan 1,1 miljard.