Het tijdperk van grafen is nog niet aangekomen

Maar het is tien jaar geboren, mijn transparante mobiele telefoon waar?

Sterker nog, in 2012 heeft Konstantin Novoselov, die de Nobelprijs voor grafeen won, en zijn collega's een artikel over 'Nature' gepubliceerd om de toekomst van grafeen te bespreken, twee jaar van ontwikkeling. Ook in principe een bewijs van hun voorspelling. Hij is van mening dat grafen als een materiaal 'de toekomst helder is, de weg is vervelend', hoewel het in de toekomst een belangrijke rol kan spelen, maar voor een aantal grote moeilijkheden om te overwinnen komt deze scène niet. Belangrijker nog, rekening houdend met de enorme kosten van industriële vernieuwing, zijn de voordelen van graphene wellicht niet voldoende om de bestaande apparatuur eenvoudig te vervangen - zijn echte vooruitzichten, misschien door zijn unieke eigenschappen op maat gemaakte nieuwe toepassingen.

Wat is uiteindelijk grafen?

Grafeen is het eerste materiaal dat wordt gevonden door een enkele laag atomen. De koolstofatomen zijn onderling verbonden met hexagonale mazen. Potlood met grafiet komt overeen met talloze lagen grafeen die samen is gestapeld, en koolstofnanobussen zijn grafen in een buis gerold. Grafiet, grafeen, koolstofnanobuizen en globine.

Vanwege de chemische binding tussen de koolstofatomen is grafeen hardnekkig: kan buigen naar een grote hoek zonder te breken, maar ook tegen hoge druk. En omdat slechts één laag atomen, elektronische beweging beperkt is tot een vliegtuig, bracht het een nieuwe elektrische eigenschappen. Grafeneen is transparant in zichtbaar licht, maar luchtdicht. Deze eigenschappen maken het zeer geschikt als grondstof voor beschermende en transparante elektronische producten. Maar geschikt voor het recht, kom echt niet zo snel.

Een van de vragen: de voorbereidingsmethode. Veel van de studies tonen ons de geweldige eigenschappen van graphene, maar er is een val. Deze prachtige eigenschappen zijn zeer veeleisend op de kwaliteit van het monster. Om de beste elektrische en mechanische eigenschappen van grafeenmonsters te verkrijgen, heeft de behoefte aan de meest tijdrovende en kostbare middelen: mechanische strippingsmethode - met plakband op grafiet, kunstmatige strippen van grafeen. Lach niet, Novo Shawlov in 2004 ze zijn zo bereid grafeneen.

Hoewel de benodigde apparatuur en technische inhoud lijken te zijn, maar het probleem is dat het succespercentage lager is, krijg je een aantal voorbeelden om onderzoek te doen, ook industriële productie? grap. Voor industrialisatie betekent dit geen gebruik. Zelfs als je de grafietmijn van de wereld hebt beheerd, kan er een paar stukken zijn ... ... natuurlijk hebben we nog veel andere manieren om de productie te verhogen en kosten te besparen. Het probleem is dat deze methoden van productkwaliteit en vallen. We hebben een vloeibare strippingsmethode: het grafiet of soortgelijk koolstofhoudend materiaal in de oppervlaktespanning van ultrahoge vloeistof, en vervolgens ultrasone bombardement van grafene sneeuwvlok diep naar beneden. We hebben een chemische dampafzettingsmethode: laat het koolstof bevattende gas in de koperen oppervlak condensatie, de vorming van de grafen dunne laag en dan gestript. We hebben een directe groeimethode, direct in het midden van de twee lagen silicium, om te proberen een laag grafen te laten groeien. Er is ook een chemische redox methode, door het inbrengen van zuurstofatomen om het grafietblad te scheiden, enzovoort. Er zijn veel methoden, maar hebben ook hun eigen toepassingsgebied, maar tot nu toe is het niet echt geschikt voor grootschalige industrialisatie van industriële productietechnologie.

Waarom kunnen deze methoden geen hoogwaardige grafen maken? bijvoorbeeld. Hoewel het centrale deel van een stuk grafene een perfecte zes-ledige ring is, wordt het vaak aan de rand verstoord en wordt een ring van vijf of zeven leden. Dit ziet er niet goed uit, maar de chemische dampafzettingsmethode produceert 'een stuk' van grafen is niet echt compleet, vanaf een punt van groei uit een. Het is eigenlijk een aantal punten tegelijkertijd de groei van de "polykristallijne", en er is geen manier om ervoor te zorgen dat deze punten uit kleine stukken groeien, volledig afgestemd kunnen zijn. Zo worden deze vervormde ringen niet alleen op de rand verdeeld, maar ook in elke "één" om dit uit het grafen te doen, een structurele zwakte, makkelijk te breken. Erger nog, deze pauze van graphene helpt niet als polycrystalline metalen, en zal het waarschijnlijk steeds uitbreiden. Het gevolg is dat de sterkte van het gehele grafene wordt gehalveerd. Materiaal is een lastig gebied, zoals de vis en de poot van de beer niet onmogelijk is, maar zeker niet zo snel.