De nieuwe methode kan opwekken van de grafische supergeleidbaarheid

Een internationaal team heeft onlangs een nieuw rapport gepubliceerd om de supergeleiding van grafene te ontwaken, en als de technologie volwassen is, wordt het toepassingsgebied van dit materiaal sterk uitgebreid, een internationaal team dat onlangs is gepubliceerd in het britse wetenschappelijk tijdschrift Nature Newsletter. De

Grafeen is een tweedimensionaal materiaal dat gescheiden is van een grafietmateriaal en bestaat uit slechts één laag koolstofatomen. Het heeft een dunne, zware, geleidende, thermische geleidbaarheid en andere eigenschappen, de industrie heeft grote verwachtingen voor een nieuwe generatie materialen. Wetenschappers hebben altijd geloofd dat dit materiaal supergeleidend kan zijn, maar geen manier heeft gevonden om te bevestigen.

Onderzoekers aan de Universiteit van Cambridge, Engeland en andere instellingen van de grafeen en een supergeleidend materiaal van "praseodymium cerium koperoxide" met het experiment, "wakker maken" de grafen "slapende supergeleiding". Experimenten laten zien dat de gordel die supergeleiding optreedt, niet van buitenaf is, "praseodymium cerium oxide" rol is alleen als hulpmateriaal om de inherente supergeleidbaarheid van grafen te stimuleren.

Supergeleidbaarheid verwijst naar het fenomeen dat sommige van het materiaal onder bepaalde omstandigheden volledig verdwijnen, en de stroom stroomt in het materiaal zonder verlies, zonder energieverlies en warmte. Superconductiviteit fenomeen in de elektronica-industrie heeft een breed scala van vooruitzichten, maar de relevante technologie van de grote praktische applicatie zijn er veel problemen te overwinnen.

Graphene als supergeleider zal veel fantasie openen. Volgens de onderzoekers, "gepolijst" na de grafeen kan worden gebruikt om supercomputers te vervaardigen en ga zo maar door.