De nieuwe structuur van grafeen Is als een spons

Volgens de Britse "onafhankelijke" gemeld op de 8e, de wetenschappers van het Amerikaanse Massachusetts Institute of Technology (MIT) door te drukken en het smelten van grafeen blad, maken een van de lichtste en meest solide materiaal - een poreuze driedimensionale grafeen structuur, de vorm is vergelijkbaar met de spons, de dichtheid is slechts 5% van ijzer, maar de kracht van ijzer meer dan 10 keer.

Grafeen wordt beschouwd als de meest stevig materiaal in de twee-dimensionale vorm, maar het is moeilijk voor onderzoekers om de sterke kracht van zijn twee-dimensionale vorm omzetten in nuttige driedimensionale materialen geweest. In de meest recente studie samengeperst het onderzoeksteam de kleine stukjes van grafeen door warmte en druk een complexe en stabiele structuur kunt maken die vergelijkbaar met koralen en Diatomee organismen toe te passen. De nieuwe structuur "spiraal vierentwintig tetraëder" wordt genoemd, de oppervlakte is zeer groot ten opzichte van het volume, maar zeer sterk.

"De twee-dimensionale materiaal van grafeen is slechts een atoom dik, heeft een unieke mate van robuustheid en elektrische eigenschappen, maar het is ook slim, daarom," zei Marcus Bieer, directeur van onderzoeksteam en directeur van MIT civiele techniek en milieu Engineering. Het is moeilijk om te maken van drie - dimensionale materialen, maar onze meest recente onderzoek heeft gedaan.

"De geometrische vorm van het natuurlijk voorkomende onder invloed van warmte en druk grafeen is zeer complex en kan niet worden gemaakt op de traditionele manier." In het experiment, de onderzoekers maakten gebruik van een 3D-printer te creëren een structuur die duizenden keren uitgebreid, en de verkregen resultaten getest.

De nieuwe studie, onlangs gepubliceerd in het tijdschrift Science Progress, toont aan dat de superioriteit van de nieuwe structuur te wijten aan deze unieke structuur in plaats van het materiaal zelf is. Dit betekent dat wetenschappers andere materialen gemaakt van de dezelfde geometrie te verkrijgen van de dezelfde sterkte van lichte materialen kunnen maken.

De onderzoekers geloven dat de dezelfde geometrie zelfs kan worden toegepast op grotere blokken van structurele materialen. Bijvoorbeeld, kan het cement waardoor de brug maken de dezelfde poreuze geometrie en bereiken van hetzelfde niveau van kracht terwijl het verminderen van het gewicht. Bovendien, aangezien deze shape is gevuld met kleine poriën, het naar verwachting worden gebruikt voor het filteren van water of chemicaliën.