De Topologische Isolator van Grafische Variabele Bodem Onder Bepaalde Voorwaarden

Volgens de website van het Massachusetts Institute of Technology onlangs vonden de schoolwetenschappers dat in sommige extreme gevallen grafen kan omgezet worden tot een unieke functie van de topologische isolator, wordt verwacht dat nieuwe ideeën voor de productie van kwantumcomputers worden verschaft. Het onderzoek wordt deze week gepubliceerd in het tijdschrift Nature.

De onderzoekers vonden dat de grafeenvlokken in een omgeving met lage temperaturen werden geplaatst met een sterkte van 35 Tesla magnetisch veld en 0,3 graden Celsius hoger dan absoluut nul. De geleidende eigenschappen van grafene kunnen worden gewijzigd om elektronen te filteren volgens de richting van de elektronenspin, die momenteel niet beschikbaar is in een traditioneel elektronisch systeem.

Onder typische omstandigheden gedraagt grafene zich als een normaal geleider en oefent er een spanning uit en de stroom passeert er doorheen. Maar als een stuk grafeen in een magnetisch veld loodrecht staat, dan verandert de eigenschappen van de grafene-de stroom loopt alleen langs de randen van grafenvlokken en de rest wordt isolatoren. Bovendien zal de stroom slechts in één richting bewegen volgens de richting van het magnetische veld. Dit fenomeen heet het quantum Hall effect.

In de nieuwe studie vonden de onderzoekers dat als u in het bovenstaande geval een sterk magnetisch veld aan de positie van de grafeen toevoegt, de eigenschappen van de grafen weer veranderen: elektronen werken nog steeds alleen langs de randen van grafen, maar de richting van de De werking wordt veranderd van one-directionele naar bidirectionele, en de specifieke richting wordt bepaald door de verschillende richtingen van de elektronenrotatie.

"We hebben een ongewone speciale dirigent gecreëerd," zei een postdoctorale onderzoeker bij MIT's afdeling Fysica. Het is een gebruikelijke functie van de topologische isolator om elektronen te scheiden volgens de elektronenrotierichting. Grafene is echter niet in de gebruikelijke zin een topologische isolator. We hebben hetzelfde effect in verschillende materiaalsystemen. Nog belangrijker, door het magnetisch veld te veranderen, kunt u op elk gewenst moment ook de richting van de elektronische operatie, de macht of de staat niet controleren. Dit betekent dat ze kunnen worden gemaakt in circuits en transistors, die nog niet eerder zijn bereikt.

Erero, een universitair hoofddocent bij MIT, zei dat er sprake was van voorspellingen van deze karakterisering van grafen, maar niemand had het ooit laten gebeuren. De studie bevestigde eerst de selectiviteit van grafeen om elektronen te draaien en het is voor het eerst bewezen dat grafen de richting van de elektronische werking en de elektriciteitsstand kan controleren of niet. Het experiment heeft gedaan wat sommige onderzoekers al decennia proberen te bereiken, zonder succes, en beloven een nieuwe manier om kwantumcomputers te creëren.

professor in de fysica aan het Massachusetts Institute of Technology die deelneemt aan de studie, zegt dat de studie een nieuwe richting voor de studie van topologische isolatoren schildert. "We kunnen niet voorspellen wat de bevindingen zullen leiden, maar het breidt ons denken uit en biedt mogelijkheden voor het vervaardigen van meerdere apparaten," zei hij.

zei: "Door de noodzaak van extreem lage temperatuur en sterke magnetische omgeving, is het niet zo makkelijk om zo'n vereiste te bereiken, dus de technologie die door de quantumcomputer wordt geproduceerd, zal een zeer professionele uitrusting zijn, die eerst gebruikt kan worden voor hoge prioriteit computing taken." Vervolgens testen ze de prestatie van grafeen bij een lager magnetisch veld (1 Tesla) en bij hogere temperaturen, teneinde de drempel voor de technologie te verminderen.