Wat is grafeenmateriaal

Graphene is het dunste en krachtigste materiaal tot nu toe. Dun omdat de grafen bestaat uit koolstofatomen van de tweedimensionale kristallen, de dikte van slechts één atoom. Hoewel dun tot extreem maar zeer dicht, kan zelfs de kleinste atoomgrootte van helium het niet doordringen.

Wat is grafeen? Graphene is een honingraatplatte film gevormd door sp2 hybridisatie van koolstofatomen. Het is een kwasi-tweedimensionaal materiaal met slechts één atoomlaag dikte, dus het heet ook monatomische laaggrafiet. De dikte is ongeveer 0.335 nm, volgens de verschillende productiemethoden zijn er verschillende ups en downs, meestal in de verticale richting van de hoogte van ongeveer 1 nm, horizontale breedte van ongeveer 10 nm tot 25 nm, is naast het koolstofkristal Nul-dimensionale fullerenen, Eendimensionale carbon nanobuizen, driedimensionaal naar grafiet).

Lange voordat er een fysicus in theorie is om te voorspellen, zal de tweedimensionale kristal zelf thermodynamische aard van instabiliteit, bij kamertemperatuur, snel worden afgebroken of gekruld, zodat het niet alleen kan bestaan.

Tot 2004 heeft de Britse universiteit van Manchester fysicus Andrei Gem en Constantine Novo Shuo Luofu, met micro-mechanische strippingsmethode succesvol gescheiden van de grafietgrafine, bevestigd dat het alleen kan bestaan, voor grafen. Van het onderzoek werd ook actief, de twee ook Won de Nobelprijs voor 2010 in de natuurkunde.

De meest veelbelovende toepassing van grafen is de vervanging van silicium, waardoor ultra-miniatuur transistors worden gebruikt voor de productie van toekomstige supercomputers. Met grafene in plaats van silicium zal de computerprocessor honderden keren sneller rennen.

Bovendien is grafeen bijna helemaal transparant, absorbeert alleen 2,3% van het licht. Aan de andere kant is het zeer dicht, zelfs de kleinste gasmoleculen (helium) kunnen niet doordringen. Deze functies maken het ideaal voor gebruik als een transparant elektronisch product, zoals een transparant touchscreen, een licht emitterend paneel en een zonnepaneel.

Als een nieuw type nanomaterialen met de sterkste, sterkste en meest geleidende geleidbaarheid, is grafeen bekend als "zwart goud" en "koning van nieuwe materialen", wetenschappers voorspellen zelfs dat de grafen "de 21ste eeuw helemaal verandert". Het zal waarschijnlijk worden ingesteld Van een veeleisende wereldwijd ontwrichtende nieuwe technologie en nieuwe industriële revolutie.